publicare carte

Cum publici o carte?

Am simplificat cât de mult am putut procesul de publicare astfel încât să poți publica o carte cu cele mai mici costuri. (Vezi aici pachetele de publicare carte cu interior la o culoare.)

Dar pentru a beneficia de această facilitate, ceea ce ai de făcut este să ne predai un manuscris gata de publicare. Asta înseamnă să acorzi timp și atenție sporită cărții tale. Vei găsi în site toate informațiile necesare predării spre publicare a unei cărți bune.

Dacă simți că ai nevoie de ajutor în ce privește paginarea, designul sau redactarea și corectura, acestea sunt servicii pentru care vei plăti separat. Nu-i vorbă, merită să investești în cartea ta, astfel încât să-i mărești șansele de vânzare.

Publicare carte – Pași de urmat

 1. Fa-ti cont pe site.
 2. Alege formatul de carte care se potrivește cel mai bine proiectului tău.
 3. Alege pachetul de publicare care corespunde formatului ales.
 4. Achita pachetul de publicare.
 5. Trimite editurii coperta cărții și interiorul cărții în format PDF pentru tipar sau Word pentru a fi transformat în PDF de tipar, insoțite de formularul cu metadatele cărții.
 6. Înainte de a preda materialele verifică-le cu atenție. În cazul în care nu corespund din punct de vedere tehnic, și nu te descurci cu formatările, solicită editurii serviciile corespunzătoare.
 7. Editura îți va furniza ISBN-ul, casete CIP și codul de bare care se va pune pe copertă.
 8. După acordarea Bunului de tipar cartea va intra în tipar și se va tipări în 5-7 zile lucrătoare (la tirajele de până în 300 de exemplare) și în 2-4 săptămâni la tirajele naționale de 500-3,000 de exemplare.
 9. Citește pe site toate informațiile care te vor ajuta să predai corect materialele solicitate.

Publicare carte – CONTRACTUL DE PUBLICARE

Contractul de publicare Letras are o durată determinată de 1 an și se reînnoiește automat dacă părțile nu convin altfel. Contractul include prevederi referitoare la tipul de distribuție accesată. Autorii Letras au inclus unul din serviciile de distribuție, în funcție de tirajul tipărit.

Publicare carte – calculator drepturi autor carte tipărită, vânzare directă și distribuție extinsă

Calculatorul de drepturi de autor te ajută să stabilești prețul și să faci o estimare a veniturilor pe care le poți obține din vânzarea cărților tipărite. Drepturile tale de autor la vânzarea din librăria Letras sunt întotdeauna de 60% din valoarea fiecărei vânzări după deducerea TVA-ului.

În distribuția extinsă și în distribuția națională dreptul tău de autor este tot de 60% după scăderea rabatului acordat librăriilor partenere.

Stabilește prețul de vânzarea a cărții și estimează un volum de vânzări pentru a-ți calcula venitul potențial.

Mergi la calculator.

Publicare carte – Cât costă redactarea și corectura unei cărți?

Redactarea și corectura unei cărți reprezintă cel mai important serviciu pe care îl poți face cărții tale. Pentru că nu te poți prezenta în fața cititorului cu o carte cu greșeli sau cu alte neajunsuri stilistice.

Redactarea se face de redactori profesioniști cu experiență de peste 10, 20, 30 de ani de editură.

Redactarea și corectura sunt două activități diferite, ceea ce înseamnă că prin manuscrisul tău se va trece de două ori. Prima dată se va face redactarea, iar a doua oară se va face corectura.

Pentru a primi o cotație de preț pentru serviciul de corectură, trebuie să vedem manuscrisul.

SERVICII PROFESIONALE DE REDACTARE ȘI CORECTURĂ

Servicii profesioniste de redactare și corectură

Serviciul de redactare și corectură îți îmbunătățește manuscrisul la nivel gramatical, ortografic sau stilistic.

Echipa noastră va trece prin manuscris, va pune fiecare virgulă care lipsește, va corecta fiecare cuvânt scris greșit, va oferi concizie exprimării sau va elimina repetițiile supărătoare prin folosirea celor mai potrivite sinonime.

În cele din urmă vei putea înfățișa cititorului o carte de care să fii mândru.

Redactarea și corectura unei cărți nu merge în modificări de substanță, adică rescrierea textului sau crearea unui nou text, acest lucu îl poți face doar tu, în urma observațiilor redactorului.

Vrei să știi dacă manuscrisul tău are nevoie de corectură?
Completează formularul și atașează manuscrisul.
Îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

  Publicare carte – În cât timp îmi pot vedea cartea publicată?

  Cel mai repede în 24-48 de ore, dacă publici și un eBook.

  Dacă ne predai manuscrisul spre publicare și nu mai ai nevoie de corectură, redactare, paginare, cel mai repede se poate publica în 7 zile lucrătoare, în cazul în care ai deja un ISBN.

  Dacă nu ai un ISBN, îți furnizăm noi unul, apoi cerem caseta CIP de la Biblioteca națională și cel mai rapid termen de publicare este de 14 zile lucrătoare. (Și asta se referă la tirajele mici de până în 300 de exemplare).

  Dacă dorești să publici și să-ți tipărești cartea în tiraj pentru distribuție națională (500-1000 exemplare), atunci termenul de publicare este de 30 de zile calendaristice.

  Public o carte, dar unde va fi distribuită?

  Chiar și la un tiraj de 50 de exemplare Letras îți distribuie cartea online în peste 5 librării online și o librărie fizică. Și te asigurăm că sunt cele mai mari librării online românești. Dar, vestea bună este că vei fi prezent, în mod real, în peste 10-15 librării.

  Atunci când publici și tipărești un tiraj național de peste 500-1000 de exemplare, cartea ta va fi prezentă în librăriile online, în depozitele de carte și în rețelele de librării fizice din întreaga țara.

  În funcție de interesul pe care îl suscită cartea ta, poți fi prezent chiar și în 80-100 de librării.

  Parteneriatele dezvoltate de Piata de carte de-a lungul timpului asigură autorilor Letras o vizibilitate maximă.

  Dar ca să te asiguri că nu sunt doar vorbe, dă o căutare în Google după Editura Letras și vei descoperi și singur.

  Editura Letras - Google search

  Editura Letras – Google search