Cum publici un volum de poezie cu cele mai bun preț

Publicarea unei cărți de poezie este, probabil, visul oricărui poet. Pentru a reuși să publici cu cel mai bun preț, este important să alegi unul din formatele economice de publicare carte.

Ce format de carte să alegi atunci când publici un volum de poezii și câte pagini ar trebui să aibă

Când publici o carte de poezie, Letras îți recomandă să alegi între formatele A5 sau 13×20 cm și pachetul carte de buzunar.

O carte de poezie trebuie să fie bună, nu e necesar să fie voluminoasă. De aceea, o o carte de poezie cu un număr de pagini cuprins între 64 și 96 de pagini este alegerea perfectă pe care o poți face.

Descarcă formatul de paginare pentru volumul tău de poezie.

Alegerea hârtiei pe care se vor tipări versurile tale

În funcție de preferințe, poți alege o hârtie crem, de volum, sau o hartie albă, de cel puțin 80 de grame. Atunci când publici o carte cu puține pagini, hârtia de volum te avantajează, întrucât face cartea să arate mai consistent. La același număr de pagini, o carte tipărită pe hârtie albă pare mai subțire.

De ce trebuie să ții cont, mai ales când îți publici volumul de debut

Fii atent la conținut și cântărește-ți fiecare cuvânt. Redactează-ți și corectează-ți cartea. Volumul tău de debut este cartea ta de vizită.

Dacă vrei să fii luat în serios, este posibil să ți se treacă cu vederea un poem mai slab, dar o carte cu greșeli… mai greu.

Alegerea titlului atunci când publici o carte de poezii

Cărțile de poezie este recomandat să nu se numească Poezii sau Poeme. 

Poți găsi ceva mai poetic, avem încredere. Dar dacă este să-ți facem o sugestie, numele volumului îl poate da chiar cea mai bună poezie din volum. Cu condiția să nu fie un poem fără titlu.

Finisajele de copertă la o carte de poezii

Cărțile cu finisaje sunt frumoase, e drept, dar atunci nu mai vorbim despre economii la tipar. Poți încerca un volum cu clape, o plastifiere mată sau chiar o hartie specială.

Tiraje recomandate la publicarea unei cărți de poezie

Începe cu 5o de exemplare. Tipărește 100 de exemplare dacă ai de gând să faci multe cadouri. Oprește-te la 300 de exemplare dacă ești un poet respectat sau dacă ai de gând să îți promovezi cartea puternic, să citești în cluburi de poezie, să vinzi direct, să faci lansări.

O carte de poezii în format eBook?

Desigur poți să-ți publici cartea de poeme și în format eBook și e gratuit. Sau poți alege să ai atât eBook cât și ediție tipărită.

Coperta unui volum de poezie

Acordă atenție creației de copertă. Este la fel de importantă precum versurile pe care le publici sau titlul volumului tău de poeme. Internetul îți oferă posibilitatea de a vizualiza cele mai bune coperte de volume de poeme.

Mai multe despre succesul unei cărțiîn acest articol: 10 lucruri prin care poți asigura succesul cărții tale.

Beneficiază de un pachet complet de publicare, cu corectură, design de copertă, paginare, tipărirea a 50 de volume de poezie, conversia în format eBook, distribuție în librării și vânzări directe de pe site. Află mai multe.

Începe publicarea cărții tale.

Începe publicarea ediției tipărite
Începe publicarea eBook-ului