Cu ajutorul acestui calculator puteti alege cea mai potrivita varianta de publicare a volumui dvs. de proză, carte practică, manuale, cărți de specialitate, in functie de bugetul de care dispuneti.

După ce v-ați ales opțiunile, avem rugămintea să ne comunicați serviciile alese, tirajul, finisajele, opținile de promovare și bugetul pe care vom merge mai departe, conform calculatorului de publicare.

Loading...

Calculator publicare volum proză, carte de specialitate sau carte practică, manuale, culegeri, dicționare

1. Servicii editoriale

Pregătirea cărții pentru tipar implică următoarele servicii minime: paginarea, designul de copertă și poza sau ilustrația de copertă. Nu se va opta pentru poză sau ilustrație de copertă doar dacă autorul predă o poză sau o ilustrație pentru care deține drepturi de autor, iar acestea au o rezoluție minimă de 300 DPI, rezoluția de tipar. Pentru opțiunea de verificare a documentelor pentru tipar se poate opta, doar atunci când autorul predă editurii atât interiorul cât și coperta, conform standardelor de predare, în format PDF, iar acestea nu mai necesită ajustări din partea editurii. Atunci când optați pentru o ediție hardcover (copertă cu scoarțe tari) - veți alege designul de copertă hardcover. Corectura și revizia manuscrisului: în cazul în care volumul dvs. de poezie nu este corectat, acest serviciu se achiziționează separat. Puteți să faceți un estimat al prețului de corectură accesând acest link.

(399.00 RON)
(399.00 RON)
(80.00 RON)
(549.00 RON)

2. Tiparul (numărul de exemplare tipărite)

Tirajul minim, atât la edițiile broșate, cât și la edițiile hardcover este de 50 de exemplare. Puteți opta pentru tipărirea atât a unei ediții broșate, cât și a unei ediții hardcover, caz în care vi se vor acorda două ISBN-uri, câte unul pentru fiecare ediție. Edițiile Hardcover au coperte din mucava, cașerate, cu forzaț, sunt plastifiate mat sau lucios, sunt cusute și au semn de carte textil. Se pot tipări pe hârtie albă sau crem. În cazul în care autorul dorește finisaje speciale, cum ar fi: plastifiere mata catifelată, lăcuire selectivă pe text sau imagini, scris în relief, folio auriu sau argintiu, țiplare individuală pentru protecție, editura va recalcula separat finisajele solicitate. Se vor recalcula prețurile dacă autorul dorește exemplare suplimentare față de opțiunile existente (ex. 200 exemplare sau 500 de exemplare etc) sau dacă numărul de pagini depășește 300 de pagini și nu se regăsește în opțiunile listate. Numărul maxim de pagini nu va fi mai mare de 800 de pagini. Se vor recalcula, de asemenea, prețurile de tipar la volumele care au și pagini color. 


3. Distribuție în librării

Tirajele de 50 de exemplare se vor vinde doar de pe librăria online Letras. Tirajele de 100 de exemplare beneficiază de o distribuție suplimentară de 4 librării virtuale naționale, cele mai importante. Tirajele de 150 de exemplare beneficiază de o distribuție de maxim 8 librării virtuale. Sunt expediate exemplare din tiraj librăriilor fizice, doar dacă acestea solicită titlul dvs. Tirajele naționale pornind de la 300 de exemplare tipărite beneficiază  de o distribuție în peste 20 de librării fizice și online, în funcție de comenzile librăriilor. 


4. Depozitarea cărților

Depozitarea și păstrarea cărților se face în condiții de siguranță, cu păstarea temperaturilor optime pe tot parcursul anului, astfel încât acestea să poată fi expediate în cea mai bună stare - cititorilor care comandă cărțile sau librăriilor partenere, atunci când acestea solicită completări de stoc.


5. Promovarea

Letras face eforturi permanente de promovare a cărților pe care le publică: postări în flux, promovare către cititori, librării, bloggeri sau influenceri, reviste literare, critici literari, interviuri cu autorii Letras. Dar, atunci când dorești ca un număr cât mai mare de cititori să conștientizeze existența cărții tale, să afle mai mult despre ea sau să faci vânzări, promovarea constantă a acesteia și accesul la un public cât mai larg este esențială.


6. Servicii opționale

Poți afla în timp real ce comenzi directe sunt finalizate pe site-ul Letras la cartea ta, poți alege să ocupi un spațiu dublu de raft având și un eBook, nu doar ediția tipărită, și să facilitezi accesul la cartea ta acelor cititori care vor să-ți citească versurile în format electronic, poți beneficia de o recenzie a volumui tău de poeme pe care o poți folosi în promovare sau ca prefață a volumului. Obține mai multă expunere printr-un banner cu cartea ta pe prima pagină a site-ului sau alege să faci și un Audiobook cu cele mai bune poeme ale tale pe care ți-l vom distribui inclusiv pe Amazon.

(128.00 RON)
(637.00 RON)
(525.00 RON)
(700.00 RON)
(700.00 RON)

7. Managementul de proiect (952 lei)

Publicarea unei cărți este un proces care durează, în funcție de manuscrisul primit, de felul în care doriți să arate, de finisaje. Acest proces presupune printre altele: consiliere editorială pentru cele mai potrivite alegeri în funcție de ceea ce doriți să obțineți, corespondență, aprobări, supervizare producție, telefoane / sms-uri / notificări, acordare ISBN și obținere casetă cip de la Biblioteca Națională, relația cu tipografia, ajustări ale copertei sau interiorului la solicitarea tipografiei, supervizarea producției, recepția calitativă a cărții, asigurarea traficului lucrării intre departamente, relația cu recenzentul, acolo unde se optează și pentru recenzie, relația cu ilustratorul)  Costul acestui serviciu este inclus în calculatorul de preț.


Facilități de plată la publicare

Pentru sumele care depășesc 4000 de lei, puteți obține din partea editurii facilitatea plății în două rate, la un interval cuprins între două și trei săptămâni. Discutați cu consilierul de autori care se ocupă de publicare cărții dumneavoastră.


(1.00 RON)
0RON Lei