Întrebări frecvente despre publicarea unei cărți

Pot obține o ofertă de publicare fără a trimite manuscrisul editurii?

Pentru a vă face o ofertă de publicare cu tot ce implică aceasta, editura face o evaluare manuscrisului. De aceea este necesar să avem manuscrisul integral. Evaluarea pe care o facem ține de conținut, corectitudine gramaticală, titlu ales, segment de public căruia se adresează cartea și nu în ultimul rând o simulare de format, spațiere, pagini albe, de titlu, de copyright, pentru a ne da seama ce dimensiune va avea cartea pe un format sau altul.

Manuscrisele pe care le primim de la autori sunt diferite. Unele pot avea tabele, bibliografie sau imagini de interior. Altele pot fi fără diacritice sau cu multe greșeli. Unele sunt formatate pe dimensiune de coală A4, iar cartea se pretează unui format A5, spre exemplu.

Așa că cea mai bună soluție este să ne trimiteți manuscrisul pe mail, la adresa contact@letras.ro, să ne scrieți câteva rânduri despre carte, despre câte exemplare ați dori să tipăriți, să vă semnați, să adăugați un număr de telefon de contact pe care să putem comunica cu dumneavoastră.

Este manuscrisul meu în siguranță?

Manuscrisul tău este în siguranță. Editura primește spre evaluare multe manuscrise, însă doar o parte din ele sunt publicate.
Editura nu are niciun interes ca un manuscris să fie copiat sau piratat. Iar informațiile încredințate de autor sunt absolut confidențiale, indiferent dacă autorul va decide să publice sau nu.

Cartea mea va avea ISBN?

Nicio carte nu poate fi publicată fără un ISBN. Cartea ta va avea un ISBN Letras. Ediția tipărită va avea un ISBN. eBook-ul va avea un alt ISBN. O carte în mai multe volume va avea un ISBN General și ISBN-uri specifice fiecărui volum. ISBN-ul va identifica la nivel internațional țara de publicare a cărții, editura, autorul și titlul cărții.

Nu doresc să public cu numele meu real. Am motivele mele. Pot publica sub pseudonim?

Desigur. Autorul poate hotărî să-și publice opera și să o aducă la cunoștință publicului sub pseudonim. Asta înseamnă că numele tău adevărat nu va fi făcut cunoscut cititorilor.

Cine stabilește prețul de vânzare a cărții?

De obicei, prețul de vânzare a cărții este stabilit de autor. Cum este o decizie importantă, editura poate sugera autorului un preț de vânzare potrivit cărții, astfel încât să nu împiedice procesul de vânzare.

Pot folosi în cartea mea poze descărcate de pe net?

Înainte de a folosi orice poză, este bine să citiți cu atenție notele de copyright. Dacă puteți folosi o poză pentru uz propriu nu înseamnă că o puteți folosi și pentru uz comercial. Iar când publicați o carte și o puneți în vânzare, vorbim deja de uz comercial.

Autorul poartă întreaga răspundere morală, legală și materială față de Editor și terțele persoane privind originalitatea și conținutul lucrării, precum și pentru pozele folosite pentru designul de copertă sau/și de interior. Pozele / desenele acceptate spre publicare vor fi creații ale autorului sau poze / ilustrații cumpărate de autor sau de editură din bănci de imagini, creații achiziționate de către autor de la ilustratorii / designerii editurii. Autorului i se poate solicita dovada care atestă permisiunea de folosire a materialelor cu care este ilustrată cartea. Nu sunt acceptate poze sau ilustrații copiate din mediul online, poze ale căror rezoluție nu este de tipar, fonturi pentru care autorul nu are drept de folosiță comercială.

Întrebări despre publicarea unui eBook

Acum câțiva ani am publicat un volum de poezii la o altă editură, iar acum m-am gândit să public și eBook la Letras. Se poate?

Da, se poate. Publicarea eBook-ului face obiectul unui nou contract de publicare. Noul volum de poezii în format eBook va primi ISBN Letras.
Accesati formularul de publicare si incepeti publicarea. 

Vreau să republic un roman mai vechi ca eBook. Doar că îl am numai formatul PDF în care am scos ediția tipărită. Ce pot să fac să-l public în format ePUB?

Aveți varianta de a transforma PDF-ul în word. Doar că s-ar putea ca acest text să păstreze formatările inițiale, prin urmare va necesita o repaginare înainte de conversie. În orice caz, așteptăm PDF-ul să vedem ce se poate face.

Am inserat în eBook niște poze, doar că acestea nu se văd bine în ePUB. Aveți vreun sfat?

Dacă nu se văd bine, înseamnă că ai inserat poze în format .png. Salvează din nou pozele în format .jpg și reinserează-le.

La eBook-ul meu din când în când există pagini albe, ce nu am făcut bine?

Este simplu, eliminați Enter-urile de la final de capitol. Acolo se inserează doar page break. Și ca regulă, mai mult de 3 Enter-uri oriunde în text, la conversie vor genera pagini albe.

Cum îmi pot vedea vânzările de eBook în timp real? Cum știu câte comenzi de eBook am primit?

Pentru a vă vedea vânzările în timp real, contactați consilierul dvs. de autori și solicitați-i link-ul și parola de vizualizare.