Cum se predă coperta pentru eBook

Înainte de a preda coperta pentru publicare, verifică să îndeplinească cerințele din această listă.

1. Dimensiune si rezoluție

Coperta va fi dreptungiulară, portret, și va avea una din dimensiunile A5, 14×20 cm, 13×20 cm

sau 1600×2400 pixeli. Rezoluția copertei va fi de 300 DPI, iar formatul de predare va fi .JPG.

 2. Imaginea folosită la realizarea copertei

Este obligatoriu să ai o poză cu drepturi de autor. Nu poți folosi poze luate la întâmplare de pe internet. Dacă poza nu îți aparține, atunci cea mai bună opțiune este să cumperi o poză din băncile de imagini sau putem face noi acest lucru pentru tine. Alege o poză de pe această bancă de imagini: https://www.123rf.com/

Claritatea imaginilor. Atunci când sunt folosite poze la o rezoluție mai mică de 300 DPI, imaginea devine pixelată pentru că nu are destulă informație. Deci, folosește poze la rezoluție corectă.

3. Lizibilitate titlu

Pe copertă, numele autorului și titlul trebuie să se citească ușor. În librăriile online, titlurile cărților se citesc bine doar la cărțile care au un design bun. Dacă atunci când micșorezi coperta la o dimensiune de 3×4 cm sau 4×6 cm titlul nu se citește bine, mai lucrează la aspectul lizibilitate.

Titlurile lizibile, în afară de dimensiunea fontului folosit au un font care se citește ușor.

4. Ce se face și ce nu se face când predai coperta pentru eBook

 

5. Poziționarea logotipului Letras

Pe coperta 1 se va poziționa logotipul Letras la rezoluția corectă de 300 DPI. Dimensiunea lui este cea pe care o descarci. Poziționarea se va face urmând desenul de mai jos. Descarcă logotipul vectorial de aici. 

 

 

6. Coperte neacceptate

Letras nu acceptă copertele care nu respectă standardul de predare sau care au un design îndoielnic, copertele care conțin poze sângeroase, cu violență, nuditate explicită, imagini rasiste etc.

După ce trimiți coperta cărții, aceasta va fi verificată și ți se va comunica dacă aceasta corespunde sau nu standardelor de publicare. Ți se poate cere, după caz, să o refaci, să o îmbunătățești sau să apelezi la un serviciu specializat.

Dacă nu te descurci cu predarea copertei în formatul solicitat, poți apela la serviciul Letras de design de copertă.