Fă-ți disponibil eBook-ul pentru împrumut.
O oportunitate pentru profesori, studenți și autori.

 

Împrumutul de carte. O modalitate de a genera trial (încercare).

Împrumutul de carte este deja o modalitate consacrată de a genera trial printre cititori.

Atunci când ești un cititor debutant sau nu ai un nume într-un domeniu, ceea ce poți spera este ca cititorul să-ți dea o șansă.

Autorii aleg varianta de vânzare a eBook-ului cu un preț foarte mic, de 1,99 euro, spre exemplu, adică 9 lei și ceva per exemplar, sau, dacă aleg un preț mai mare la vânzare, de 7,99 euro (aprox. 37 lei), atunci optează și pentru varianta de împrumut, de 6, 7 sau 8 lei/împrumut.

Practic, prin împrumut un eBook descărcat de un cititor poate fi citit într-o perioadă determinată de 6 luni.

După 6 luni, el nu mai are acces la textul cărții. Trebuie să reîmprumute cartea din nou sau să se hotărască să o cumpere.

Opțiunea de împrumut este o variantă bună de generare de trial (încercare a produsului/cărții tale) și acesta este primul pas spre vânzare.

Dar, încă o dată o spunem, primul și cel mai important lucru este calitatea cărții. Numai ea poate determina cititorul să cumpere sau să plătească pentru împrumutul cărții.

Dacă de exemplu ești un autor care scrie romane de dragoste, și ești un autor prolific, varianta de împrumut poate să fie o variantă care să te avantajeze. În cazul în care îți formezi o masă de cititori, ai putea câștiga din volum de închirieri.

Și chiar dacă începi să vinzi sau să împrumuți cartea cu un preț mai mic, îți poți permite, în timp, să crești prețul în funcție de cerere.
Folosește calculatorul de drepturi de autor din site pentru a vedea cât poți să câștigi.

Cursuri universitare

PUNE-ȚI CELE MAI BUNE IDEI ÎN PRACTICĂ

eBook text curgător (reflowable)

eBook cu imagini, layout care păstreză forma paginii tipărite

eBook cu imagini, layout fix sau curgător

eBook cu imagini, layout fix sau curgător

eBook cu imagini, layout fix sau curgător

Mergi la pachetele de publicare