Descarcă formatul de paginare pentru publicarea cărții tale tipărite.
Paginează textul. Transformă în PDF și interiorul cărții tale e gata de tipar.

Formatele de paginare pentru cărțile tipărite cu interior alb-negru  sunt ușor de folosit chiar dacă nu ați mai paginat o carte până acum.

Pentru a folosi unul din formatele de paginare care să corespundă cărții pe care doriți să o publicați, descărcați formatul ales și urmați instrucțiunile de paginare, respectând regulile descrise în tutorialele de paginare de pe site din secțiunea Educație pentru autori și articolele de pe blogul de publicare carte din site.

Formatele de paginare pentru cărțile tipărite color sunt create pentru cărțile color simple, cărțile cu rețete sau cărțile practice cu interior color. Aceste formate au fost create în Word și sunt pentru uzul oricărui autor care știe să folosescă programul Word. Totuși, dacă dorți o paginare profesionistă a cărții dvs. cu interior color vă recomandăm să faceți o paginare în InDesign sau să apelați la serviciile Letras pentru paginarea cărții color.

FORMATE PAGINARE CĂRȚI TIPĂRITE CU INTERIOR ALB-NEGRU

Format 13x20cm
Word .doc

Format economic, unul din cele mai folosite din lume. Este potrivit pentru aproape orice tip de carte și are un preț de producție bun. Formatul este potrivit pentru: Poezie, proză scurtă, roman, teatru, cărți de popularizare a informației (de tipul Cum să…), cărți de afaceri, de sănătate, de istorie, cursuri și cărți didactice etc.

Format A5 (14,85x21cm)
Word .doc

Formatul A5 este puțin mai lat și puțin mai înalt decât formatul 13x20cm. Este un format folosit atât pentru texte de mari dimensiuni, romane, cât și pentru cărților de popularizare a ideilor, cărți religioase, cărți cu tabele sau grafice, cursuri, cărți de dezvoltare personală sau cărți de sănătate. Pe acest format poți întâlni publicate dicționare, gramatici sau mini enciclopedii școlare, cărți didactice etc.

Format A6 (10,5x15cm)
Word .doc

Acest format se preteaza volumelor de poezie sau de proză de mici dimensiuni, cărților de popularizare a ideilor, cărților religioase, cărților de copii, memorizatoare etc. Este un format de buzunar, delicat. Ca să vă dați seama ușor de dimensiunea lui, impaturiti o coală de scris în 4 și veți obține 8 pagini de carte format A6.

Format B5, academic (16,5×23,5cm)
Word .doc

Poți folosi acest format de carte pentru publicarea unei lucrări de doctorat, a unei cărți științifice sau practice, sau chiar a unui roman a cărei copertă dorești să fie hardcover. Acest format este potrivit și pentru culegeri sau cărți cu multe figuri și tabele. Formatul Academic are o dimensiune mai mare decât formatul A5 și mai mică decât formatul A4.

Format A4, (21×29,7cm)
Word .doc

Folosiți acest format pentru caiete auxiliare, manuale sau cărți de colorat pentru copii. Acest format îl puteți întâlni și la revistele literare, cărțile cu mandale sau culegerile de probleme.

Formular metadate carte tipărită
Word .doc

Metadatele cărții vor însoți cartea ta în distribuția online și în librăriile fizice. Pentru o bună indexare în motoarele de căutare, acordați o atenție deosebită acestei descrieri.

Coperta cărții tipărite
cerințe tehnice – ghid predare
PDF

Coperta cărții tipărite trebuie să respecte anumite cerințe tehnice. Acest ghid vă va ajuta să o predați corect pentru tipar.

FORMATE PAGINARE CARȚI TIPĂRITE CU INTERIOR COLOR

Format A5, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi la cărțile cu interior color pentru copii, cărți cu rețete, cărți practice. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Format pătrat 21x21cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi la cărțile cu interior color pentru copii, cărți cu rețete, cărți practice, cărți de versuri sau cărți religioase. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Format A4 portret 21×29,7cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi mai ales la cărțile pentru copii, atlase, culegeri sau manuale. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Format A4 landscape 29,7x21cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi mai ales la cărțile pentru copii, atlase, culegeri sau manuale. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.