Formate de paginare.

Formatele de paginare te ajută să-ți pregătești cartea pentru tipar sau pentru publicarea în format eBook.

Formatele de paginare Letras sunt ușor de folosit și însoțite de indicații clare.

Alege ce vrei să publici și descarcă-ți formatul potrivit.

Când predaui cartea, nu uita că trebuie să completezi și formularul cu metadatele cărții.

Descarcă formatul de paginare pentru eBook. Paginează. Publică.

Formatul de paginare eBook este oferit autorilor de Editura Letras. Cu ajutorul indicațiilor din format și a celor de pe site, din secțiunea educație pentru autori și de pe blogul de publicare carte, poți pagina singur, fără dificultăți.

Dacă nu te descurci cu paginarea eBook-ului, apelează la serviciul de paginare eBook Letras.  Vezi serviciile.

FORMATE PAGINARE eBOOK

Format paginare eBook text (proză, eseu, roman, cărți practice, cărți didactice) pentru conversie în format ePUB – destinat distribuției naționale și internaționale

Cu acest format poți pagina orice tip de eBook cu text care va fi ulterior transformat în ePUB.

Descarcă

Format paginare eBOOK poezie
pentru distribuție națională și internațională
(RECOMANDAT)

Cu acest format poți pagina orice tip de eBook care va fi ulterior transformat în ePUB.

Descarcă

Format paginare eBOOK poezie PDF
destinat doar distribuției naționale

Cu acest format poți pagina volumele de poezie care vor fi transformate în eBook PDF.

Descarcă

FORMATE PAGINARE CĂRȚI TIPĂRITE CU INTERIOR ALB-NEGRU

Format 13x20cm
Word .doc

Format economic, unul din cele mai folosite din lume. Este potrivit pentru aproape orice tip de carte și are un preț de producție bun. Formatul este potrivit pentru: Poezie, proză scurtă, roman, teatru, cărți de popularizare a informației (de tipul Cum să…), cărți de afaceri, de sănătate, de istorie, cursuri și cărți didactice etc.

Descarcă

Format A5 (14,85x21cm)
Word .doc

Formatul A5 este puțin mai lat și puțin mai înalt decât formatul 13x20cm. Este un format folosit atât pentru texte de mari dimensiuni, romane, cât și pentru cărților de popularizare a ideilor, cărți religioase, cărți cu tabele sau grafice, cursuri, cărți de dezvoltare personală sau cărți de sănătate. Pe acest format poți întâlni publicate dicționare, gramatici sau mini enciclopedii școlare, cărți didactice etc.

Descarcă

Format A6 (10,5x15cm)
Word .doc

Acest format se preteaza volumelor de poezie sau de proză de mici dimensiuni, cărților de popularizare a ideilor, cărților religioase, cărților de copii, memorizatoare etc. Este un format de buzunar, delicat. Ca să vă dați seama ușor de dimensiunea lui, impaturiti o coală de scris în 4 și veți obține 8 pagini de carte format A6.

Descarcă

Format B5, academic (16,5×23,5cm)
Word .doc

Poți folosi acest format de carte pentru publicarea unei lucrări de doctorat, a unei cărți științifice sau practice, sau chiar a unui roman a cărei copertă dorești să fie hardcover. Acest format este potrivit și pentru culegeri sau cărți cu multe figuri și tabele. Formatul Academic are o dimensiune mai mare decât formatul A5 și mai mică decât formatul A4.

Descarcă

Format A4, (21×29,7cm)
Word .doc

Folosiți acest format pentru caiete auxiliare, manuale sau cărți de colorat pentru copii. Acest format îl puteți întâlni și la revistele literare, cărțile cu mandale sau culegerile de probleme.

Descarcă

Coperta cărții tipărite
cerințe tehnice – ghid predare
PDF

Coperta cărții tipărite trebuie să respecte anumite cerințe tehnice. Acest ghid vă va ajuta să o predați corect pentru tipar.

Descarcă

FORMATE PAGINARE CARȚI TIPĂRITE CU INTERIOR COLOR

Format A5, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi la cărțile cu interior color pentru copii, cărți cu rețete, cărți practice. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Descarcă

Format pătrat 21x21cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi la cărțile cu interior color pentru copii, cărți cu rețete, cărți practice, cărți de versuri sau cărți religioase. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Descarcă

Format A4 portret 21×29,7cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi mai ales la cărțile pentru copii, atlase, culegeri sau manuale. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Descarcă

Format A4 landscape 29,7x21cm, cărți cu interior COLOR
Word .doc

Acest format se poate folosi mai ales la cărțile pentru copii, atlase, culegeri sau manuale. În funcție de numărul de pagini pe care îl va avea cartea dvs, cartea se va capsa (dacă este o carte subțire) sau se va broșa (lipi), dacă are peste 64 de pagini.

Descarcă