Despre Editura LETRAS

Ne numim Letras pentru că ne plac literele, versurile, cărțile și pentru că scriem cu litere.

Misiunea noastră este aceea de a ajuta autorii să debuteze, să publice și să vândă cărți.

Mai avem o misiune, accea de a aduce înțelegere asupra procesului publicării unei cărți electronice sau digitale, adică asupra eBook-ului și asupra cărții tipărite, în tiraje mici sau în tiraje naționale.

Ne face plăcere să consiliem autorii și să le dăm din ceea ce am învățat de-a lungul anilor despre publicarea de carte.

Dacă ne diferențiem de alte edituri prezente pe piață este că susținem autorii fără a-i respinge că sunt începători sau amatori în ale scrisului.

Ne mai diferențiem prin faptul că asigurăm oricărui autor care publică la LETRAS șansa de a nu pleca cu cărțile publicate acasă și a se descurca cu ele, de aceea le oferim acestora posibilitate de a-și vedea cartea distribuită național sau internațional.

Acceptăm în distribuția de carte inclusiv pe autorii care au publicat cartea pe cont propriu prin intermediul editurilor sau tipografiilor care nu i-au susținut în distribuția cărții.

Credem în educație și de aceea veți găsi pe site o serie de articole care să vă ajute în a lua cele mai bune decizii cu privire la publicarea cărții dumneavoastră.

Credem că autorii au potențial, că pot scrie din pasiune, chiar dacă nu vor ajunge celebri și că scrisul are inclusiv valențe terapeutice.

Credem în scrisul confesiune, în cărțile de poeme, în debutanți și în autori celebri. Credem că a publica manuale, culegeri, cărți de colorat, cărți de bucate sau memorii reprezintă o formă de cultură, incomparabilă cu televiziunea sau internetul.

Credem în bloggeri, în influenceri și în faptul că cititul face bine atât indivizilor, cât și societății.

Credem că se investește foarte puțin în educație, în învățământ, în viitorul copiilor sau în viitorul nostru.

Credem, de asemenea, că se cheltuiește mult și nejustificat și că e bine să avem parte de oameni educați ca să se poată schimba ceva în această țară.

Credem în natură și de aceea încurajăm pe cât posibil publicarea cărților în format electronic.

EBook-urile se pot citi de pe calculator, eReader, laptop, tabletă sau telefon mobil. Și cine nu are în ziua de azi un telefon mobil?

Credem că autorii trebuie să devină conștienți că scrisul are puterea de a-i schimba pe ei înșiși, pe cei apropiați și societatea în ansamblu.

Urmărește-ne pe Facebook.

Despre echipa Letras

Suntem o echipă mică, mult prea mică pentru ceea ce încercăm să facem sau pentru vizibilitatea pe care am dobândit-o. De aceea trebuie să fim eficienți. Lucrăm cu colaboratori, încercăm să avem costuri de întreținere și producție mici pentru a oferi autorilor servicii de calitate la cele mai bune prețuri.

Colaboratorii noștri sunt oameni muncitori, cu experiență de editură de 5, 10, 20, 30 de ani, familiști, și trăiesc în România, motiv pentru care au câte două sau trei joburi. În cultură nu se trăiește foarte ușor dintr-un job, excepție făcând poate un job în minister.

Nu am beneficiat niciodată de fonduri de la vreun minister, politician sau unitate de învățământ. Autorii noștri investesc în publicarea propriilor cărți și de aceea le suntem recunoscători.

Redactori, corectori, paginatori, editori, ilustratori sau designeri pun pasiune în proiectele pe care lucrează și dacă pasiunea le aparține, timpul pe care îl petrec pe cărțile autorilor este un timp pe care îl pot folosi în multe alte feluri. De aceea niciunul din serviciile oferite de LETRAS nu este gratuit.

Dacă ești om de editură și dorești să colaborezi cu noi pe cărțile LETRAS, scrie-ne pe mail. Vom fi încântați să colaborăm cu tine pe unul din proiectele autorilor noștri.

Relația cu autorii

Colaborarea cu autorii se realizează aproape în exclusivitate pe mail. Nu ne întâlnim, ne auzim maxim la telefon. Știm, autorilor le place să stea de vorbă, să li se vorbească despre potențialul pe care îl au, despre cărțile lor,  dar trebuie să ne drămuim timpul cât mai bine.

De aceea v-am pus la dispoziție tot materialul informativ de care aveți nevoie pentru a publica cât mai simplu cu putință.

Da, știm, uneori îți dorești să răspundem solicitărilor mai repede decât reușim. Ne străduim și sperăm să ne accepți exact așa cum suntem.

Află mai multe despre publicarea unei cărți citind articolele de pe Blogul de publicare carte