FII ACOLO UNDE SUNT CITITORII TAI

DISTRIBUȚIE CARTE

Letras asigură distribuția cărții pe care ați publicat-o în libării fizice, librării online, depozite de carte, rețele de librării și în librării internaționale pentru eBook-uri.

Distribuția de carte se face în funcție de tirajul tipărit. Dacă ați optat pentru publicarea unei cărți cu un tiraj mic, atunci și distribuția pe care o veți accesa va fi o distribuție restrânsă. Acest lucru înseamnă două sau trei librării virtuale și maxim o librărie fizică sau un depozit de carte.

Este de înțeles că la publicarea unui tiraj mic, distribuția pe mai multe canale de vânzare va genera ruperi de stoc. Ce înseamnă acest lucru? Să spunem că împărțim cele 50 de cărți tipărite la 10 librării. Două librării din cele în care a fost distribuită cartea ta au vândut exemplarele pe care le-au primit. Librăriile vor cere noi cărți spre vânzare.

Întrucât toate cărțile tale tipărite se află în celelalte librării, depozitul Letras nu are de unde să trimită cărți celor două librării. Aici se creează o ruptură de stoc. Chiar dacă cereți retipărirea, durează prea mult până cartea este reintrodusă în sistemul de distribuție și se completează stocurile.

Când distribuția unui tiraj de carte mic se face în 3-4 librării, atunci există un stoc tampon în depozitul Letras și un număr de câteva cărți în fiecare din cele 3-4 librării. Când se epuizează cărțile dintr-o librărie sau se vând câteva exemplare, librăria cere depozitului Letras cărți pentru a-și completa stocul de carte. Astfel librăriile pot onora comenzile de carte către cititori, fără a pierde comenzi.

De reținut că cea mai pare parte din comenzile pierdute are drept cauză o ruptură de stoc.

Public o carte, dar unde va fi distribuită?

Chiar și la un tiraj de 50 de exemplare Letras îți distribuie cartea online în peste 5 librării online și o librărie fizică. Și te asigurăm că sunt cele mai mari librării online românești. Dar, vestea bună este că vei fi prezent, în mod real, în peste 10-15 librării.

Atunci când publici și tipărești un tiraj național de peste 500-1000 de exemplare, cartea ta va fi prezentă în librăriile online, în depozitele de carte și în rețelele de librării fizice din întreaga țara.

În funcție de interesul pe care îl suscită cartea ta, poți fi prezent chiar și în 80-100 de librării.

Parteneriatele dezvoltate de Piata de carte de-a lungul timpului asigură autorilor Letras o vizibilitate maximă.

Dar ca să te asiguri că nu sunt doar vorbe, dă o căutare în Google după Editura Letras și vei descoperi și singur.

Editura Letras - Google search

Editura Letras – Google search

servicii distributie carte in librarii

Distributie restransa in librarii (servicii distributie carte)

Serviciul Distributie restransa in librarii este destinat autorilor care au publicat o carte si doresc sa o vanda in mai multe librarii online si una sau doua librarii fizice.

Serviciul se refera la un singur titlu si la un stoc limitat de 50 – 100 de exemplare pe care le veti trimite Pietei de carte.

Evaluarea cantitatii in numar de exemplare solicitate se va face de catre Piata de carte, in functie de potentialul de vanzare a cartii.

O data ce stocul se va vinde, Piata de carte va va cere noi exemplare spre vanzare.

Important de reținut: Pachetele de publicare Letras au serviciul de distribuție restrînsă inclus.

Adauga in cos

Important:

Distribuția cărții se face în baza unui contract de distribuție.

Pentru semnarea contractului de distribuție autorul trebuie să solicite serviciul de Distribuție restrânsă în librării. Autorul va trimite descrierea cărții, coperta cărții în format jpg, însoțite de formularul de metadate.

Solicitarea se va face pe mail, la adresa comenzi@piatadecarte.com.ro

servicii distributie carte

Distribuție națională în librării – tiraj 500 exemplare (servicii distribuție carte)

Serviciul Distributie nationala in librarii este destinat autorilor care au publicat o carte si doresc sa o vanda in mai multe librarii online si fizice.

Serviciul se refera la un singur titlu si la un stoc de 500 de exemplare pe care le veti trimite Pietei de carte sau pe care le publicati prin intermediul Letras.

Evaluarea cantitatii in numar de exemplare solicitate se va face de catre Piata de carte, in functie de potentialul de vanzare a cartii.

O data ce stocul se va vinde, Piata de carte va cere noi exemplare spre vanzare.

Adauga in cos

Important:

Pentru semnarea contractului, autorul trebuie sa trimita un mail in care sa solicite serviciul de Distributie nationala in librarii, insotit de coperta cartii si descrierea acesteia, asa cum va aparea aceasta in librarie. Solicitarea se face la adresa comenzi@piatadecarte.com.ro

distributie internationala de carte

Distribuție de carte internațional

LETRAS oferă servicii  de distribuție de carte pe plan internațional pentru eBook-uri, cărți tipărite traduse în engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană.

LETRAS asigură, de asemenea, expediția de cărți românești în străinătate. Costurile de livrare se supun tarifelor și taxelor internaționale. Pentru a beneficia de acest serviciu, așteptăm să ne scrii pe contact@letras.ro

Vrei sa-ti publici cartea?
Lasa-ti numarul de telefon si te vom contacta in cel mai scurt timp.

    Stadiul manuscrisului:

    Go to Top